Kanapki, tosty i bruschetty

Bruschetta z pomidorkami koktajlowymi i Mozzarellą

 Bruschetta z pomidorkami koktajlowymi i Mozzarellą

Wykorzystany produkt:

Składniki

  • 1 bagietka
  • 100 g sera Mozzarella mini
  • pomidorki koktajlowe
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • zielony pieprz
  • świeża bazylia
  • 2 ząbki czosnku

Wykonanie

  1. Pomidorki koktajlowe i kuleczki Mozzarelli kroimy na ćwiartki.

  2. Do pomidorów z Mozzarellą dodajemy oliwę z oliwek, sól, zmielony pieprz zielony, posiekaną świeżą bazylię i zgniecione ząbki czosnku.

  3. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na pół godziny, aby składniki się połączyły.

  4. Bagietkę kroimy i wstawiamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.

  5. Po ostygnięciu nakładamy przygotowaną mieszankę z pomidorów i Mozzarelli.

 

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

#Bruschetta #Mozzarella
Powrót